Før fødsel | Gode, fantastiske fødselskurser - Familieskolen.dk - Inspiration til familielivet

Fødselsforberedelse med motion og meditation

...

På dette kursus bliver du helt klar til fødslen, med alt hvad det indebærer.

Undervisningen er 2,5 time pr. gang over 5 gange. Der vil være lidt over 1 times bevægelse, ca. 20 min. rolig væren meditation du kan overføre til fødslen og 1 times fødselsforberedelse pr. gang.

I fødselsforberedelsen gennemgår vi både det bløde med vejrtrækning, stillinger under fødslen, stimulering af oxytocin, nødvendigheden af tryghed og ro omkring dig m.m. samt de mere hårde facts som medicinsk smertelindring, kejsersnit, diskussion om igangsættelse og evt. alternativ til dette m.m. Da underviseren er jordemoder, kan du forvente at få viden, der er helt “up to date” med, hvad der rør sig på området krydret med rigtige eksempler fra fødegangen. Du opfordres til at finde ud af, hvad der er det rigtige for dig i forhold til fødslen, da det er forskelligt fra kvinde til kvinde. At være godt forberedt gør dig rolig og tryg under fødslen, hvilket giver plads til at din krop bedre kan arbejde.

Bevægelsesdelen har fokus på at styrke kroppen og lindre graviditetsgener. Vi arbejder med forandringer som følge af gravditeten f.eks balance, kredsløbsøvelser og let styrke træning af især ben, skuldre, ryg og hofter for at give kroppen stabilitet og fasthed. Fokus på bækkenbundsmusklerne er en naturlig del af undervisningen. Vi bruger både store og småbolde samt håndvægte i undervisningen.

Gennem roligværen meditation, bl.a. med fokus på åndedrættet, skabes glæde, ro og tilfredshed, der hjælper dig på vej til din nye rolle som forælder og øger bevidstheden om dit barn. Du kommer helt ned i tempo og får som resultat mere energi, der styrker dit kropslige og mentale velbefindende. Det er også en fordel for dig bevidst at kunne afspænde sindet under fødslen. Meditationsøvelserne indeholder også visualisering af livmoderens arbejde under fødslen. Dette for at klargøre dig til den fantastiske og udfordrende oplevelse det er, psykisk og fysisk, at åbne kroppen for dit barn.

Din partner inviteres til at være med hele den sidste gang. Her laver vi ikke bevægelse, men går i dybden med partnerens rolle under fødslen både med teori og praktiske øvelser.

Kurset er både for første og flergangsfødende og uanset om du har valgt at føde hjemme eller på hospitalet.

Du kan starte når som helst i din graviditet. De fleste starter et sted mellen uge 28 og 32 men du kan godt være med både tidligere og senere i graviditeten.

• Nummer 81100 - Fødselsforberedelse med motion og meditation
  • Start 29.09.17 kl. 13:30-16:00
  • Underviser(e) Karen Kristine Wellendorf
  • Adresse Maven&Mig, Nørrebrogade 45 E, stueetagen, 2200 (kort)
    Salen
  • Lektioner 15,00
  • Priser
    Almen   DKK 993,00
    Ledig-KBH   DKK 903,00
    Ledig-FRB   DKK 888,00
    Studerende-KBH   DKK 903,00
    Studerende-FRB   DKK 888,00
Dato Tid Sted Underviser(e) Kort
29.09.2017 13:30-16:00 Maven&Mig Karen Kristine Wellendorf Kort
06.10.2017 13:30-16:00 Maven&Mig Karen Kristine Wellendorf Kort
13.10.2017 13:30-16:00 Maven&Mig Karen Kristine Wellendorf Kort
27.10.2017 13:30-16:00 Maven&Mig Karen Kristine Wellendorf Kort
03.11.2017 13:30-16:00 Maven&Mig Karen Kristine Wellendorf Kort

Karen Kristine Wellendorf

kkwellendorf@hotmail.com

Født 1976
Gotveduddannet Bevægelsespædagog og massør 2002
Jordemoder 2012

Med en baggrund som Jordemoder og Gotveduddannet bevægelsespædagog har jeg en grundlæggende viden og erfaring både som underviser i krop, dans og bevægelse samt om graviditet, fødsel og barsel. Det er min mission at inspirere dig til at få en sund og god graviditet samt at forberede dig til en god fødselsoplevelse.

Jeg arbejder desuden med individuel rådgivning, massage, fødsler, fødselsforberedelse og bevægelsesundervisning.

Se underviserens hjemmeside